סוגי פרקטים

מגוון סוגי פרקט ואיך בוחרים ?

פרקט הוא ריצוף עץ המעניק לבית חמימות ותחושה נעימה, כמו גם תחושת נקיון ואסתטיקה. בשנים האחרונות עלתה מאוד תפוצתו של הפרקט בבתים בישראל וקיימים המון סוגי פרקט. 

סוגי פרקט הקיימים בשוק הינם רבים ומגוונים ומותאמים לצורכי הכיס של הלקוח, המראה הרצוי, ומידת ההשקעה הצפויה בתחזוקתם. סוגי פרקטים המצויים כיום בשוק הינם בעלי רמה גבוהה של עיבוד וגימור, ובאים במגוון צבעים ותחזוקתם מותאמת ככל האפשר למשאבים המצויים בידי הלקוח.

מהם סוגי פרקטים הקיימים בשוק ?

כאשר בוחנים את מגוון הפרקטים המצויים בשוק, מגלים כי קיימים שלושה סוגי פרקטים מרכזיים :

  1. פרקט פולימרי או פרקט לימינציה – פרקט למינציה הינו החיקוי הנפוץ והזול ביותר לעומת סוגי פרקטים מעץ. הסיבה למחירו הנמוך נובעת מכך שאין בו שימוש בעץ, אלא הוא מצופה קרטון דחוס ועליו טקסטורה או תמונה של עץ. פרקט סינטטי נראה יוקרתי פחות מפרקט עץ, אולם עלות התקנתו זולה ותחזוקתו קלה במיוחד. סוגי פרקטים סינטטיים מגיעים במגוון עצום, אינם זקוקים לחידוש מדי מספר שנים ויופיים נשמר. כמו כן, סוגי פרקטים סינטטיים עמידים בפני שריטות ושחיקה. לפרקטים סינטטיים קיים סיווג עמידות (AC4 – AC5) וככל שהסיווג עולה, עולה גם מחירם.
  2. סוגי פרקטים מעץ שכבתי – פרקטים העשויים שכבה אחת או שתיים של עץ לבן, ומטרתם להיות זולים יותר מפרקטים העשויים מעץ מלא, אך לשמר את תחושת העץ ומראהו. פרקטים מעץ עשויים מעצים דוגמת אלון, בוק, דובדבן או וונגה.
  3. סוגי פרקטים מעץ מלא – אלה הם הפרקטים המסורתיים העשויים עץ אציל. פרקטים אלה הינם האיכותיים ביותר, אך גם הרגישים ויקרים ביותר, והצבעים בהם ניתן לרוכשם מוגבלים לצבעים הטבעיים של העץ. פרקטים אלה עשויים שכבת עץ אחת, מורכבים מלוחות עץ מלא מעובדים וחתוכים באופן שווה, והתקנתם מבוצעת בשיטת "זכר ונקבה" עד ליצירת משטח אחיד וחזק.

מה יש לבדוק בעת רכישת סוגי פרקטים שונים ?

  1. סוג הפרקט, החומרים ממנו עשוי, דירוג העמידות ורמת הגימור, האחראים לרמת השחיקה שלו.
  2. במה כרוכה התחזוקה של הפרקט ? האם זקוק לחומרי ניקוי מיוחדים וכל כמה זמן יש לחדשו ?
  3. מי החברה המייצרת את הפרקט, ומהי ארץ המוצא ? סוגי פרקטים המגיעים מאירופה נחשבים יוקרתיים יותר, לעומת חבריהם מהמזרח הרחוק.
  4. צורתו הסופית של הפרקט, צבעו וגווניו, ומידת ההתאמה לחלל לו הוא מיועד.
  5. שיטת ההתקנה, ומיהו המתקין – סוגי פרקטים סינטטיים ניתנים במקרים מסוימים להתקנה עצמית על ידי הלקוח, אולם ככל שאיכות הפרקט עולה וככל שהטיפול בו מורכב יותר, קיימת חשיבות מרובה לרמת המקצועיות של המתקין והנסיון שלו.
  6. מחיר הפרקט, כולל הובלה והתקנה, כולל פנלים, שתמחורם מבוצע לרוב בנפרד.כמו כן, יש לבדוק האם יש תוספת עבור קיצור משקופים ודלתות, האם נדרשת תוספת מחיר עבור פירוק פרקט קיים, ועוד.

כיצד מתחזקים סוגי פרקטים שונים ?

כל סוגי הפרקטים ללא יוצא מן הכלל, לא אוהבים מים ויש להימנע מלהרטיבם. ניקוי סטנדרטי ויומיומי של פרקט יעשה באמצעות טאטוא או שאיבה באמצעות שואב אבק עם ראש מברשת רך, וניגוב במגב המיועד לפרקטים בעל ראש כותנה רחב, ועליו חומר לניקוי פרקטים המיועד ספציפית לסוג הפרקט המותקן בביתכם. פרקט למינציה ניתן להשתמש בחומר ניקוי כללי לפרקט ולסוגי פרקט אחרים חייבים להתאימם לסוג הגמר הקיים על הפרקט.

פרקט גמר לכה חומר הניקוי מיועד לפרקט גמר לכה בלבד, ופרקט גמר שמן חומר הניקוי מיועד לפרקט בגמר שמן בלבד בכך אנו לא גורמים נזקים ושחיקה מואצת לפרקט.

יצירת קשר

השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

דילוג לתוכן